DAN DIACONESCU, dezvăluiri bombă! AU FOST SAU NU ASASINAȚI Eminescu, Preda și Păunescu?
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Trending » Bărbat din București, foc și pară pentru că a fost oprit de poliție după ora 22: „Eu mă duc la muncă și îmi dați amendă?”

Bărbat din București, foc și pară pentru că a fost oprit de poliție după ora 22: „Eu mă duc la muncă și îmi dați amendă?”

De: Ramona Danciulescu 24/03/2020 | 12:12
Bărbat din București, foc și pară pentru că a fost oprit de poliție după ora 22: „Eu mă duc la muncă și îmi dați amendă?”

Ca urmare a măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiei de coronavirus din România, măsuri prevăzute în cadrul ordonanței militare 2, românii nu mai au voie să iasă din casă după ora 22, fără motiv. A fost prima seară în care Poliția a efectuat controale în toată țara și au fost opriți zeci de șoferi. 

Aseară, în Capitală, Poliția a efectuat controale peste tot, astfel că zeci de șoferi au fost opriți în trafic, după ora 22. Cu toate acestea, un bărbat a fost foc și pară pe autorități și le-a mărturisit oamenilor legii că nu este corect să primească amendă, în contexul în care acesta susținea că merge la muncă.

Persoanele oprite în trafic de Poliție au primit o amendă de 100 de lei. „Eu mă duc la muncă și îmi dați amendă 1 milion? Nu semnez nimic, că vin de la muncă, nu vin de la distracție” a spus bărbatul, foc și pară.

Ce prevede ordonanța militară 2

„Având în vedere dispoziţiile art.24 din Ordonanţa de urgenţă nr 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 21 ianuarie 1999, aprobată cu modificări şi completări prin legea nr.453/2004, cu modificările şi completările ulterioare, ţinând seama de evaluarea realizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, aprobată prin Hotărârea nr.13 din 21.03.2020, în temeiul art.4 alin. (2) şi (4) din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă la nivel naţional, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 212 din 16 martie 2020, al pct. 3-5 din anexa 2 la acelaşi decret şi al art. 20 lit. n) din Ordonanţa de urgenţă nr 1/1999, cu cu modificările şi completările ulterioare, ministrul afacerilor interne emite următoarea ordonanţă militară:

Art.1 – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.

(2) Prin excepţie, sunt permise intervenţiile stomatologice de urgenţă.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 2 – (1) Se suspendă temporar activităţile de comercializare cu amănuntul, a produselor şi serviciilor, în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, cu excepţia vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie.

(2) Prin centru comercial se înţelege ‘structura de vânzare cu suprafaţa medie sau mare în care se desfăşoară activităţi de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate’, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Art. 3 – (1) Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 şi evitarea formării oricărui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se înţelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Art. 4 – În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;
  3. c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;
  5. e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.Art. 5 – (1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

    (2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

    (3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

    (4) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

    (5) Fac excepţie de la aceste prevederi personalul din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, corpului diplomatic şi personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

    (6) Măsura se aplică începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României.

    Art. 6 – (1) Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, astfel cum sunt definiţi în art. 2 lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia situaţiei în care aceştia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înţelegeri cu statele vecine.

    (2) Prin excepţie, este permisă intrarea pe teritoriul României a cetăţenilor străini şi apatrizilor care fac parte din următoarele categorii:

    1. a) sunt membri de familie ai cetăţenilor români;
    2. b) sunt membri de familie ai cetăţenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România;
    3. c) sunt persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţile române potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autorităţile altor state, potrivit dreptului Uniunii Europene;
    4. d) sunt persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent;
    5. e) este personal diplomatic sau consular, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
    6. f) sunt pasageri în tranzit, inclusiv cei repatria?i ca urmare a acordării protecţiei consulare;
    7. g) sunt pasageri care călătoresc din motive imperative (medicale sau familiale);
    8. h) sunt persoane care au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare.

    (3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

    Art. 7 – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază.

    (2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

    (3) Măsurile dispuse potrivit alin.(1) şi (2) nu exonerează persoanele de răspunderea contravenţională sau penală.

    (4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    Citește și: Explozie de infecții cu noul coronavirus în New York. Mai mult de jumătate dintre cei afectați nu sunt persoane în vârstă

    Art. 8 – (1) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, şi să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor.

    (2) Evidenţele se actualizează şi se raportează săptămânal la centrul judeţean/ al municipiului Bucureşti de coordonare şi conducere a intervenţiei.

    (3) Comitetele locale, judeţene şi al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă identifică modalităţi de sprijin pentru persoanele prevăzute la alin.(1).

    (4) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    Art. 9 – (1) Ordonanţa militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgenţă, care privesc aglomerările de persoane şi circulaţia transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:

    1. La articolul 2, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatul (2) şi (3), cu următorul cuprins:

    „(2) Se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti/religioşi fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

    (3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, precum şi împărtăşirea credincioşilor bolnavi la domiciliul acestora”.

    1. La articolului 4, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

    „(3) Prevederile alin.(1) şi (2) se aplică şi conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4t”.

    1. La articolului 5, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:

    „(3) Alte excepţii de la interdicţia prevăzută la alin.(1) se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii’

    (2) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    Art. 10 – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea şi respectarea prevederilor prezentei ordonanţe militare:

    1. a) Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poliţia locală, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi conducătorii autorităţilor administraţiei publice locale, pentru măsurile prevăzute la art.1 şi 2;
    2. b) Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poli?ia locală, pentru măsurile prevăzute la art. 3, 5 şi 7;
    3. c) Poliţia de Frontieră Română, pentru măsura prevăzută la art. 6.

    (2) Nerespectarea măsurilor de primă urgenţă prevăzute la art.1 – 7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanţa de urgenţă nr.1/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

    (3) Personalul instituţiilor prevăzute la alin.(1) este împuternicit să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni, în conformitate cu prevederile art.29 din Ordonanţa de urgenţă nr.1/1999, cu modificările şi completările ulterioare.

    Art. 11 – (1) Prezenta ordonanţă militară se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cum arată casa în care locuiește Andreea Marin! Imagini senzaționale cu vila luxoasă: cadă în dormitor și o grădină ca-n filme
Cum arată casa în care locuiește Andreea Marin! Imagini senzaționale cu vila luxoasă: cadă în...
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Gabriel Cotabiță a fost incinerat azi. Imagini emoționante din curtea Cimitirului Bellu, unde a avut loc priveghiul. Reacția actorului Silviu Biriș, absolvent de Teologie
Gabriel Cotabiță a fost incinerat azi. Imagini emoționante din curtea Cimitirului Bellu, unde a avut...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ștefan Mandachi își cere scuze după ce l-a susținut și votat pe Călin Georgescu: „Am greșit”. Duminică se bucurase de victoria acestuia
Ștefan Mandachi își cere scuze după ce l-a susținut și votat pe Călin Georgescu: „Am...
Ce spune Marcel Ciolacu despre varianta unui Guvern PSD-USR-PNL
Ce spune Marcel Ciolacu despre varianta unui Guvern PSD-USR-PNL
Ce spune Adrian Năstase despre Călin Georgescu: Ideile lui sunt asemănătoare cu cele de acum 100 de ani
Ce spune Adrian Năstase despre Călin Georgescu: Ideile lui sunt asemănătoare cu cele de acum...
Ce mașină a mai primit David Popovici? Printre cele mai fiabile branduri de pe piață acum
Ce mașină a mai primit David Popovici? Printre cele mai fiabile branduri de pe piață...
Carmen Harra, noi previziuni! Cine ar putea câștiga alegerile prezidențiale din România: „Văd un președinte războinic”
Carmen Harra, noi previziuni! Cine ar putea câștiga alegerile prezidențiale din România: „Văd un președinte...
Cine l-a votat pe Călin Georgescu? Profilul alegătorilor realizat de INSCOP Research
Cine l-a votat pe Călin Georgescu? Profilul alegătorilor realizat de INSCOP Research
VIDEO Este Jador copilul preferat al mamei sale? Artistul mai are încă trei frați!
VIDEO Este Jador copilul preferat al mamei sale? Artistul mai are încă trei frați! "Eu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Ce scrie
Ce scrie "The Times" despre victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale....
BANCUL ZILEI. Bulă începe să presteze ca gigolo. Pune preţurile pe uşa locuinţei: - Pe canapea…
BANCUL ZILEI. Bulă începe să presteze ca gigolo. Pune preţurile pe uşa locuinţei: - Pe...
Galaxy AI, acum și în limba română: cum îți poți îmbunătăți concediul de iarnă cu ajutorul AI?
Galaxy AI, acum și în limba română: cum îți poți îmbunătăți concediul de iarnă cu...
A fost pornit cel mai important proiect de FUZIUNE al secolului!
A fost pornit cel mai important proiect de FUZIUNE al secolului!
Uluitor ce spune Carmen de la Săciua despre Călin Georgescu:
Uluitor ce spune Carmen de la Săciua despre Călin Georgescu: "Cumva omul ăsta a apărut,...
Trei zodii care se vor bucura de abundență financiară. Vor avea parte de noroc și vor face schimbări importante până la finalul anului
Trei zodii care se vor bucura de abundență financiară. Vor avea parte de noroc și...
Cele 5 zodii care vor fi pe val în 2025. Protecție divină pentru ele un an întreg
Cele 5 zodii care vor fi pe val în 2025. Protecție divină pentru ele un...
Taxă pentru cei care au deja permis auto. Statul a greșit, șoferii sunt puși la plată
Taxă pentru cei care au deja permis auto. Statul a greșit, șoferii sunt puși la...
Ce mâncăruri îi pune pe masă Cristela Georgescu candidatului TikTok. Piesa de rezistență: supa-cremă cu ierburi de leac
Ce mâncăruri îi pune pe masă Cristela Georgescu candidatului TikTok. Piesa de rezistență: supa-cremă cu...
Mario & Luigi Brothership Review: când e frate lângă frate
Mario & Luigi Brothership Review: când e frate lângă frate
Oficial: NATO va lovi locurile de lansare ale Rusiei doar ca răspuns la un atac rusesc
Oficial: NATO va lovi locurile de lansare ale Rusiei doar ca răspuns la un atac...
Călin Georgescu a RENUNȚAT. A dat în scris, cu semnătură. Breaking News
Călin Georgescu a RENUNȚAT. A dat în scris, cu semnătură. Breaking News
Armata obligatorie în România. Călin Georgescu provoacă  o undă de șoc
Armata obligatorie în România. Călin Georgescu provoacă o undă de șoc
Alimentul PERICULOS care distruge imunitatea cu 94% în doar trei zile. Mihaela Bilic: „E și dușmanul tinereții”
Alimentul PERICULOS care distruge imunitatea cu 94% în doar trei zile. Mihaela Bilic: „E și...
Ce a putut să facă fiul lui Călin Georgescu, la scurt timp după ce tatăl său a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale. Decizie radicală
Ce a putut să facă fiul lui Călin Georgescu, la scurt timp după ce tatăl...
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
Dorian Popa, condamnat la închisoare!  Instanța a emis decizia finală
Dorian Popa, condamnat la închisoare! Instanța a emis decizia finală
Locul din România unde Împărăteasa Sissi își găsea liniștea. A fost construit la ordinul soțului său
Locul din România unde Împărăteasa Sissi își găsea liniștea. A fost construit la ordinul soțului...
Ce trebuie să pui pe rafturile de pe ușa frigiderului. Experții au dezvăluit cum să ții alimentele la rece, ca să reziste cât mai mult timp
Ce trebuie să pui pe rafturile de pe ușa frigiderului. Experții au dezvăluit cum să...
Fiica Ronei Hartner a revenit în România, la un an de la moartea mamei sale: „Nu poate accepta încă această pierdere”
Fiica Ronei Hartner a revenit în România, la un an de la moartea mamei sale:...
×